Home

Algemeen:


Toeristische informatie
Hotels
Praktische informatie
Autoverhuur

Duiken:


Opleiding en vereisten
SSI opleidingen
Technisch duiken
Duiklocaties Sanfeliu
Duikgebieden Costa Brava
Prijzen
Technische diensten & onderhoud
Fotografie

Varadero:

Contact opnemen

Talen:

Spaans
Engels
Nederlands
Duits
Frans
SSI Opleidingen

- SSI Duiken
- Open Water Diver
- Scuba Diver
- Specialties
- ProfessioneelSSI Try Scuba Duiken

Duiken is veel eenvoudiger dan u waarschijnlijk denkt! Een nieuwe uitdaging in een nieuwe wereld. Plezier gegarandeerd! Voor een echt leuke eerste ervaring onder water heeft u een gids nodig die u volledig vertrouwt. Een bekwame, goed opgeleide SSI Dive Leader vertelt u alles wat u moet weten. Hij of zij leert u alle vaardigheden die u nodig heeft, en maakt u bekend met de uitrusting waarmee u de eerste duik zult maken.

Wij weten het zeker! Als u het eenmaal heeft gedaan, bent u verkocht! En dan ligt het voor de hand dat u het avontuur voortzet en uw duikbrevet haalt. Wanneer u vervolgens uw Open Water Diver-brevet binnen zes maanden haalt, telt de Try Scuba-buitenduik mee als één van de verplichte duiken.

Open Water Diver

Met een persoonlijke training en genoeg tijd zorgen wij ervoor dat u zich echt comfortabel onder water voelt met de vaardigheden en apparatuur die u gebruikt. Over het algemeen bestaat een Open Water Diver cursus uit 3 delen: theorie, zwembadtraining en open Water sessies.

Theorie

Het SSI lessysteem biedt u de mogelijkheid om te kiezen wanneer u wilt studeren, zodat u de informatie kunt leren op uw eigen tempo, wanneer deze het beste past in uw schema. Theorielessen en zwembadtraining zal alles wat u heeft geleerd versterken.

Zwembad Lessen:

Voor zwembad en open water training zal de instructeur u een duikuitrusting aanmeten, zodat u comfortabel zit in deze 'tweede huid'. Er is voldoende oefentijd om uzelf aan te passen aan de onderwaterwereld voordat u begint met de open water training duiken.

Buitenwater Lessen:

U zult op zijn minst 4 open water duiken afronden en de kans krijgen om alles wat u in het zwembad geleerd heeft in de praktijk te brengen. (Pas als je alle OWD programma te voltooien en we zien in jou een veilige duiker u uw certificering ontvangen)

Scuba Diver

Weinig tijd? Start uw duikcursus thuis en rond hem af op vakantie of andersom.

Scuba Diver is de perfecte cursus voor mensen die geen tijd hebben om een compleet Open Water Diver programma te volgen. De inhoud van dit programma is ongeveer de helft van de SSI Open Water Diver cursus (de complete duikcertificering). Vervolgens kunt u de tweede helft volgen en een gecertificeerde duiker worden op een ander tijdstip, daar waar dat u het best uitkomt. Aan het eind van het programma ontvangt u het SCUBA DIVER certificaat met vermelding van de succesvolle afronding van dit programma. Dit certificaat geeft u het recht deel te nemen aan begeleide duiken over de hele wereld. Als u ooit besluit om uw opleiding voort te zetten en een gecertificeerde duiker te worden, neem dan contact op met een SSI Facility voor meer informatie over hoe u uw SSI Open Water Diver brevet kunt voltooien.

Specialty Programma's

Deep Diving

Veel van de meer spannende en intrigerende duikstekken bevinden zich in dieper water. Zonder de juiste opleiding, kunnen dit soort duiken zeer gevaarlijk zijn. Het Deep Diving programma zal u voorzien van de kennis, vaardigheden en ervaring die nodig zijn om dit soort duiken veilig en comfortabel te maken. Verken het diepe!

Boat Diving

Boten bieden u de mogelijkheid om spectaculaire duikplaatsen te ontdekken ver van de kust. Dit programma omvat de extra kennis die u nodig heeft om uw eerste bootduikvakantie een waar succes te maken, en de technieken die nodig zijn om goed te duiken vanaf alle soorten en maten boten. Verbeter uw duiktrips!

EAN Nitrox

U hoeft niet langer een keuze te maken tussen veiligheid en langere duiktijden - Nitrox is de sleutel. Deelname aan het meest populaire specialty programma van SSI leert u alles wat u moet weten over Nitrox. Dit programma is ook een voorwaarde om deel te mogen nemen aan Technische duiken.

Navigation

Om een veilige en zelfverzekerde duiker te worden, is het essentieel om goed te kunnen navigeren. U leert hoe u kunt navigeren met een kompas maar ook navigatievaardigheden zonder kompas. U leert hoe u afstanden moet schatten, hoe u verschillende zoekpatronen moet navigeren, hoe u de weg naar markeringspunten vindt en u leert hoe u het best de weg terug kunt vinden

Diver Stress and Rescuee

Wees voorbereid op onverwachte noodsituaties. In het Diver Stress & Rescue programma zult u leren hoe u ongevallen kunt voorkomen en hoe u het beste kunt handelen in situaties die zich kunnen voordoen. U leert het voorkomen, herkennen en oplossen van problemen aan de oppervlakte en onder water. Verbeter uw veiligheid!

Dry Suit Diving

Maak het hele jaar door duiken, door de basisprincipes te leren voor het gebruik van een droogpak. Het Dry Suit Diving programma leert u hoe u een voor u geschikt droogpak moet kiezen en op welke manier u deze moet gebruiken. Afgezien van uw comfort onder water, goede isolatie en bescherming is het belangrijk voor uw veiligheid.

Wreck Diving

Spannende duikervaringen wachten op u. Deze duiken en het verkennen van het verleden is opwindend, maar er zijn een aantal risico's aan verbonden. Echter, met de juiste opleiding en kennis, krijgt u alles wat u nodig heeft om de 'ultieme duikervaring' mee te maken. Begin met het verkennen van de geschiedenis en onbekende plekken!

Equipment Techniques

Uw Total Dive System is als een buddy onder water die u op elk moment moet kunnen vertrouwen als u deze nodig heeft. U leert keuzes maken voor apparatuur die het meest geschikt is voor u, verzorging en onderhoud van uw apparatuur, en hoe u uw apparatuur het beste kunt opbergen; om prestaties te garanderen en de levensduur van uw apparatuur te verlengen.

Science of Diving

Science of Diving behandelt alle kennisgebieden van het duiken op een gedetailleerde en uitgebreide manier: Natuurkunde, Fysiologie, decompressietheorie, aquatisch milieu en duikuitrusting. Als u gewoon geïnteresseerd bent in duiken of van plan bent om een Dive Professional te worden is het Science of Diving programma precies wat u nodig heeft!

Night and Limited Visibility

Of het nu dag of nacht is, beperkte zichtbaarheid kan een avontuur zijn. Dat de zichtbaarheid beperkt is betekent nog niet dat de mogelijkheden dat ook zijn. Dit programma is gevuld met informatie over het plannen en uitvoeren van nacht- en slecht zicht duiken voor plezier, avontuur en exploratie.

Perfect Buoyancy

Goede controle over uw drijfvermogen kan alleen worden beheerst met de juiste training. Het Perfect Buonancy programma zal uw zwembalans helpen verbeteren evenals uw inspanning, zodat u uw luchtverbruik beter onder controle heeft. Daarnaast is een goede controle over het drijfvermogen de beste vaardigheid voor milieubescherming.

Dive Professional Levels:

Dive Guide

Het Dive Guide programma benaderd training met behulp van praktische toepassing, achtergrond informatie en flexibiliteit. Het doel is het creëren van goed voorbereide, veelzijdig en goed in te zetten Dive Professionals. SSI Dive Guides kunnen gebrevetteerde duikers leiden en begeleiden. Bovendien, na het doorlopen van het Snorkeling Instructor programma, kan een Dive Guide Snorkeling les geven en certificeringen uitgeven.

Divemaster

Dive Guide plus de Science of Diving Specialty staat gelijk aan Divemaster. Divemasters kunnen Try Scuba´s (alleen zwembad) geven en SSI Instructors assisteren met pool/confined water en Open Water training onder directe supervisie.

Dive Control Specialist

U heeft drie opties: Neem Dive Guide, Science of Diving en Dive Control Specialist afzonderlijk of alles als één programma of stroom in als Divemaster van een erkende organisatie. Als Dive Control Specialist kunt u gebrevetteerde duikers begeleiden; SSI Instructeurs assisteren in het klaslokaal, zwembad en open water; vaardigheden instrueren in klaslokaal en zwembad onder indirecte supervisie van een SSI Instructeur (uitgezonderd zijn noodvaardigheden); SSI Scuba Skills Update verzorgen, evenals het SSI snorkel programma en SSI Try Scuba (alleen zwembad) en upgraden naar Training Specialist.

Training Specialist

Een Dive Control Specialist heeft de mogelijkheid Training Specialist te worden door de aankoop van de outlines en door co-teaching van bepaalde specialties. Deze specialty programma's zijn: Altitude Diving, Boat Diving, Computer Diving, Digital Underwater Photography, Equipment Techniques, Perfect Buoyancy, Shark Diving and Emergency Training (kan niet rechtstreeks worden aangeboden door SSI).